Cookie Dough: Legendární vynález naší nejpopulárnější příchutě
Nejoblíbenější příchuť Ben & Jerry's na světě započala svou historii anonymním návrhem fanouška v roce 1984 a od té doby je nejoblíbenější příchutí našich všech našich příznivců.
Zmrzlina Cookie Dough, inspirovaná návrhem anonymního fanouška v roce 1984
V začátcích našeho prvního zmrzlinářství v Burlingtonu, ve Vermontu, byla lidem k dispozici tabule přání, kde mohli navrhovat nové příchutě, které by Jerry a Ben namíchali. S přibývajícími anonymními nápady jeden konkrétní vyčníval.
Dnes se to zdá jako samozřejmost, ale tehdy to bylo revoluční. Co kdybyste dali velké kousky čokoládového sušenkového těsta na cookies do vanilkové zmrzliny?
Jedno z neutuchajících pokušení při pečení cookies je tajně si dát jedno nebo dvě sousta těsta do pusy. Občas je pro pekaře těžké dostat těsto na pekáč, protože těsto na cookies je velmi chutné už předtím, než se dostane do trouby.
Lidé ve zmrzlinářství se pustili do práce a namíchali dávku čokoládového sušenkového těsta na cookies a přidali ji do vanilkové zmrzliny. Příchuť se stala okamžitě nevídaným hitem.
Příchuť Cookie Dough slavila v našem zmrzlinářství ohromující úspěch
Příchuť byla zpočátku k dispozici pouze v burlingtonském zmrzlinářství ve Vermontu a fanoušci ze všech koutů země se sem vydávali, aby si ji mohli dopřát. Jeden z našich zaměstnanců vzpomíná, jak se skupinka dívek z Vermontské univerzity vydala do našeho zmrzlinářství, aby pak na místě zjistila, že tato zmrzlinová příchuť došla. Nakonec zamířily do blízké prodejny potravin, kde si zakoupily roli sušenkového těsta, které lze snadno nakrájet a upéct. Přinesly si jej zpátky do zmrzlinářství, objednaly vanilkovou zmrzlinu a těsto nakrájely a zamíchaly do zmrzliny.
Dlouhá cesta k nejpopulárnějšímu kelímku se zmrzlinou
My u Ben & Jerry’s věříme tomu, že pokud má něco cenu dělat, má se to udělat dobře. V případě příchutě Cookie Dough to znamenalo přijít na to, jak dostat tuto důvěrně známou chuť, konzistenci a složení sušenkového těsta na cookies na zmrzlinovou teplotu. Náš „Hlavní zmrzlinoterapeut“ Peter Lind se dal dohromady s další společností řízenou hodnotami, Rhino Foods, a během neuvěřitelné šest let dlouhé cesty jsme příchuť cookie dough, kterou najdete dnes ve svých kelímcích, zdokonalili.
Lidé z Rhino Foods strávili spoustu času v naší kuchyni a my jsme strávili spoustu času v té jejich. Mixovali jsme, míchali, vymýšleli jsme různé věci a snědli jsme obrovské množství sušenkového těsta. To byla první z mnoha cest umění a vědy míchání v procesu inovace zmrzliny.
V roce 1991 jsme představili Cookie Dough v kelímku a jsme rádi, že jsme tak učinili. Zůstala od té doby jednou z nejpopulárnějších a nejoblíbenějších příchutí!
Je Cookie Dough vaše oblíbená příchuť? Řekněte nám o své lásce ke #cookiedough na witteru @benandjerrys