Skip to main content

Group of people "If It's Melted, It's Ruined"

Není žádným tajemstvím, že změna klimatu je tady a že mění naši Zemi. Ledovce tají, moře stoupají a rozsah rostlin a zvířat se mění. A přestože hrstka miliardářů může nakupovat nemovitosti ve vesmíru, raději bychom zůstali nohama pevně zasazeni na této Zemi, kterou milujeme. To znamená přijmout okamžitá opatření na ochranu naší planety.

Je na čase vytáhnout všechny zbraně v boji proti změně klimatu

Je již příliš pozdě na to, abychom zachovali - nebo znovu získali - klima, které jsme si dříve užívali. Ale nejsme typ, který by seděl a čekal, až se náš Chubby Hubby rozpadne. Víme, že musíme jednat naléhavě, abychom se vyhnuli nejničivějším dopadům změny klimatu.

Čtěte více

Z tohoto důvodu - a milionu dalších - jsme usilovně pracovali na řešení naší klimatické stopy. Zde je to, co jsme dosud dělali a co děláme dále, abychom tuto stopu zmenšili.

Collapse

Two Ice cream cones

 

Uhlíková stopa naší zmrzliny

Dělat něco začíná něčím vědět. A přestože po desetiletí aktivně pracujeme na snížení celkového dopadu společnosti Ben & Jerry na životní prostředí, nyní máme data pro měření emisí skleníkových plynů (GHG) a odhadování naší uhlíkové stopy každý rok, včetně toho, co k tomu nejvíce přispívá.

Čtěte více

Co víme:

  • Mléčné přísady tvoří přibližně 53% naší uhlíkové stopy, zatímco ostatní přísady (ořechy, kousky těsta, víry a další doplňky) přidávají dalších 21%.
  • Výroba se podílí pouhým 1% na celkových emisích skleníkových plynů, ale dostat zmrzlinu z továrny do obchodů a Scoop Shops představuje dalších 7%.
  • Jeden půllitr společnosti Ben & Jerry's vyprodukuje asi 3,4 libry ekvivalentu oxidu uhličitéhoOtevře nové okno neboli CO2e (také známé jako naše „intenzita emisí“).

Sledování těchto čísel nám každoročně říká, kde máme největší příležitosti ke snížení naší stopy a jak si na své cestě vedeme.

Collapse

Pint Infographic

Infographic Popis: Ilustrace pinty zmrzliny Ben & Jerry's se používá jako výsečový graf, který ukazuje uhlíkovou stopu Ben & Jerry. Graf je označen „Naše uhlíková stopa“. V grafu je 53% označeno jako „Mléko“. 21% je označeno jako „Jiné přísady“. 7% je označeno jako „Outbound Transportation“. 5% je označeno jako „Maloobchod“. 5% je označeno jako „Franšíza“. 4% jsou označeny „Balení produktů“. 2% jsou označeny jako „Příchozí doprava“. 1% je označeno jako „Výroba“. 1% je označeno jako „Spotřebitel“. A 1% je označeno jako „Konec života“. Grafika se objeví na pozadí korkové desky.

Máme velké cíle (založené na vědě)

Je skvělé mít cíle. Ještě lepší je, když jsou tyto cíle zakotveny ve vědě.

Čtěte více

Proto se díváme na iniciativu Science Based Targets (SBTi), která pohání ambiciózní opatření v oblasti klimatu tím, že umožňuje společnostem stanovit cíle snížení emisí založené na vědeckých poznatcích. Vědecké cíle jsou přesné a měřitelné cíle určené ke snížení emisí o konkrétní množství. To znamená, že jsme zodpovědní za dosažení skutečných čísel - nejen za to, že vysazujeme několik stromů nebo kupujeme kompenzace uhlíku, abychom měli lepší pocit z energie, kterou používáme.

Co by vás mohlo zajímat: Proč nemluvíme o kompenzacích uhlíku nebo cílech s nulovou čistou? Krátká odpověď: Tyto snahy jsou příliš vágní a nesoustředěné - a mají pochybnou účinnost. Chápeme, že společnosti nemohou být uhlíkově neutrální, dokud nebude celé hospodářství uhlíkově neutrální. Tvrzení nulové nuly jsou příliš často používána k tomu, aby společnosti vypadaly, jako by přijímaly smysluplné opatření v oblasti klimatu, aniž by ve skutečnosti řešily systémové problémy. Z těchto důvodů jsme se rozhodli držet se vědy a našich SBTis.

Takto vypadají SBTis společnosti Ben & Jerry:

  • Zařízení ve vlastnictví společnosti budou do roku 2025 využívat 100% obnovitelnou energii.
  • Do roku 2025 snížíme intenzitu emisí o 40% (od výchozí hodnoty pro rok 2015).
  • Do roku 2050 snížíme intenzitu emisí o 80%.

 

Collapse

Cows on a farm

 

Zde je návod, jak pracujeme na splnění našich cílů založených na vědě

To jsou docela velké cíle. Rozhodli jsme se tedy zaměřit na vylepšení tří hlavních kategorií:

Čtěte více

Sourcing a přísady:

Mléčná výroba představuje více než 50% celkových emisí společnosti Ben & Jerry, takže právě zde máme největší příležitost snížit naši uhlíkovou stopu. Zkoumáme a implementujeme řešení v několika hlavních oblastech:

  • Enterické emise: Změnou toho, čím krmíme naše krávy, doufáme, že omezíme jejich plyn (zdvořile známý jako „enterické emise“). Zaměření na zlepšení množství a kvality pícnin přinese kromě zdraví zvířat a hospodářských výhod také výhody pro uhlík, vodu, půdu a biologickou rozmanitost. Pracujeme také na a
  • Hospodaření s hnojem: Vyvalovače hnoje na farmách zachycují metan z hnoje a používají ho k výrobě obnovitelné energie. Spolupracujeme také s výzkumníky na metodách aplikace hnoje. Tyto kroky společně pomáhají snižovat emise skleníkových plynů a zlepšovat zdraví půdy a kvalitu vody.
  • Regenerativní krmiva a plodiny: Spolupracujeme s farmáři na implementaci osvědčených postupů v regenerativním zemědělství s cílem zachovat a zlepšit zdraví půdy, snížit množství syntetických vstupů a zvýšit biologickou rozmanitost zemědělských podniků. Zaměříme se také na domácí krmivo, kruhové krmivo a krmivo bez odlesňování a na zvýšení trávy ve stravě, kterou naše krávy přijímají.
  • Obal: Milujeme šišky, protože jsou bez plastů, obsahují kapky a můžete jíst celé! Ale ten půllitr ve vaší mrazničce musí být do něčeho zabalen, proto se zaměřujeme na laser, abychom vytvořili udržitelnější proces balení snížením množství plastových obalů na jedno použití používaných v celém dodavatelském řetězci a v Scoop Shops.

 

Inovace portfolia:

Vzhledem k tomu, že mléčné výrobky tvoří tak velkou část naší uhlíkové stopy, je jedním z nejjednodušších a nejefektivnějších způsobů jejich zmenšování prodej mléčných výrobků. Blázen, že? Ale držte se nás. Místo toho se snažíme:

  • Zvýšení inovací a prodejů nízkouhlíkových produktů, například zmrzliny bez mléčných výrobků a těsta na sušenky. (Nové mléčné příchutě, někdo?)
  • Hledáte možnosti, jak využít více přísad s nižším obsahem uhlíku, jako jsou slunečnicová semínka a mandle vyrobené metodami regenerativního zemědělství.

 

Výrobní operace a naběračky

Výrobní a maloobchodní operace společnosti Ben & Jerry přispívají k naší základní stopě méně než 6%, většinou proto, že jsme se s tím vypořádali přímo. A tady je vlastně několik dobrých zpráv:

  • Jsme téměř u cíle 100% obnovitelné elektřiny pro naše globální výrobní operace, Scoop Shops a kanceláře ve vlastnictví společnosti.
  • Tam, kde nemůžeme kupovat obnovitelné zdroje, pracujeme na energetické účinnosti, rekultivaci tepla a elektrifikaci (abychom mohli využít sílu slunce a větru).

Collapse

Pints of Non-Dairy stacked

Přijímáme opatření, abychom porazili vedro. Připoj se k nám.

Pokud je roztavená, je zničena. Platí to pro zmrzlinu a platí to pro planetu. Vyrábíme lahodné mražené věci, které se spoléhají na přísady sklizené ze Země (hej, krávy, ořechy, kousky čokolády a víry!), Takže samozřejmě investujeme do boje proti klimatické krizi. Ale také tu žijeme. A proto vyzýváme všechny naše spoluobčany na této Zemi, aby požadovali, aby naši zvolení vůdci podpořili rychlý přechod k ekonomice čisté energie. Čas se krátí, ale my máme, co potřebujeme, abychom mohli začít. Začněte hned jednat!

People in street with signs